Biznis

“Inflacija kvaliteta u BiH – šansa za novi početak” u hotelu Radon Plaza

06/12/2016

Asocijacija za kvalitet u BiH organizuje 11. konferenciju kvaliteta u Bosni i Hercegovini pod nazivom „Inflacija kvaliteta u BiH – Šansa za novi početak“, 08. 12. 2016. u Sarajevu, u Hotelu Radon Plaza.

Konferencija se tradicionalno održava u okviru “Svjetskog dana kvalitete” povodom kojeg Europska organizacija za kvalitetu (EOQ) obilježava “Europsku nedjelju kvalitete”, u cilju jačanja svijesti, promoviranja i demonstriranja prednosti i važnosti kvalitete za konkurentnost europskog gospodarstva.

Iz Asocijacije pozivaju sve zainteresirane da uzmu učešće u radu ovog naučno-stručnog skupa sa ciljem razmijene znanja, iskustava i ideja, te da na taj način doprinesu njegovoj uspješnosti i nastavku tradicije.

Okruglim stolom na temu „Inflacija kvaliteta u BiH – Šansa za novi početak“, koji počinje u 11 sati, moderirat će: mr. sc. Milenko Raguž, predsjednik Asocijacije za kvalitet u BiH i mr. Goran Tešanović sa Instituta za standardizaciju BiH.

S obzirom na značaj Okruglog stola za promociju i demonstriranje prednosti i važnosti kvaliteta za konkurentnost europskog gospodarstva, od kojih zavisi kakav će tretman kvaliteta imati u bh. društvu, cilj okruglog stola je da se kroz diskusiju izlože eventualni problemi u primjeni kvalitete u svim sferama življenja u BiH i da se vidi što je to što se u proteklih godinu dana radilo na ovom pitanju.

Na okruglom stolu se očekuje učešće konzultanata, predstavnika certifikacijskih kuća, predstavnika certificiranih organizacija/tvrtki, akreditacijskih tijela, tijela za standardizaciju i predstavnika iz privrede od kojih se može čuti iz prve ruke koji su problemi vezani uz ova pitanja.

Nakon diskusije i usvojenih zaključaka održaće se i Skupština Asocijacije za kvalitet u BiH. 

Komentari