Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

porezna uprava fbih

Inspektori izvršili 70 “brzih kontrola”, zatekli 15 neprijavljenih radnika

porezna uprava fbih ilustracija (1)

Kontrole su izvršene na području Bugojna, Busovače, Kiseljaka, Kreševa, Jajca, Donjeg Vakufa, Lukavca, Banovića i Kladnja

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – kantonalnih poreznih ureda Novi Travnik i Tuzla su izvršili 70 inspekcijskih brzih kontrola kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, priređivanja igara na sreću, pekarstva, autoservisa i druge uslužne djelatnosti.

U tim kontrolama otkriveno je 15 neprijavljenih radnika, 15 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Kontrole su izvršene na području Bugojna, Busovače, Kiseljaka, Kreševa, Jajca, Donjeg Vakufa, Lukavca, Banovića i Kladnja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rad bez odobrenja, doneseno je devet rješenja o zabrani obavljanja poslovne djelatnosti, zapečaćeno je sedam objekata i izdat je 41 prekršajni nalog s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 90.700 KM.

Aktivnost inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije se nastavlja i u narednoj sedmici, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.