Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pufbih

Inspektori zatekli osam neprijavljenih radnika, kazne 44.550 KM

inspekcija
Foto: Arhiv

Inspektori Porezne uprave FBiH izvršili 28 kontrola na području ZDK, izdata 22 prekršajna naloga

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Zenica, izvršili su 4. jula 28 inspekcijskih nadzora tzv. akcija na području Breze, Vareša, Kaknja, Visokog, Maglaja, Doboj Juga, Tešnja, Žepča i Zavidovića, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine i proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda.

Predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažovanje neprijavljenih radnika.

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su osam neprijavljenih radnika i 18 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

22 prekršajna naloga

Zbog utvrđenih nepravilnosti, angažovanje neprijavljenih radnika i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja izdata su 22 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 44.550 KM.

Porezna uprava Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Zenica će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, saopćila je Porezna uprava Federacije BiH.