Biznis

Pridržavali se mjera

Intesa Sanpaolo Banka BiH isplatila sve penzije za mart

10/04/2020

Dodaju da je najveći broj penzionera lično podigao svoju martovsku naknadu, a jedan broj to je učinio i putem punomoćnika

Intesa Sanpaolo Banka BiH objavila je da je tokom ove sedmice uspješno okončala isplatu martovskih penzija u poslovnicama na području BiH, a u skladu s preporukama nadležnih institucija koje se odnose na rad u vrijeme pandemije koronavirusa.

Navode da su se njihovi klijenti penzioneri u potpunosti pridržavali svih mjera zaštite i držanja rastojanja tokom podizanja penzija u poslovnicama, a da su oni sa svoje strane prilagodili radno vrijeme i povećali broj otvorenih šaltera, uz sve potrebne mjere higijenske zaštite.

Također, dodaju da je najveći broj penzionera lično podigao svoju martovsku naknadu, a jedan broj to je učinio i putem punomoćnika, jer je banka prilagodila procedure za prihvatanje punomoći kod isplate penzija.

– Svima koji su u mogućnosti preporučujemo da preuzimanje penzija ubuduće vrše putem bankomata ili naših digitalnih servisa jer je takav način lakši i sigurniji, sve dok su na snazi vanredne mjere uzrokovane pandemijom koronavirusa – saopćeno je iz Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.