Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Investitori iz BiH u tri mjeseca u crnogorske nekretnine uložili 7,3 miliona eura

konvertibilne marke
Ilustracija: CBBiH

Stranci su u svoja poduzeća i banke u Crnoj Gori za prva tri mjeseca ove godine uložili 36,1 milion eura, što je za oko 11 miliona više nego za isti period prošle godine

Najviše novca za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori u prva tri mjeseca ove godine potrošili su, kao i lani, državljani Srbije i poduzeća iz te države – 14,6 miliona eura.

Na drugo mjesto po ovom osnovu izbili su investitori iz Turske koji su u crnogorske nekretnine uložili 11,2 miliona eura, dok su Rusi s drugog pali na treće mjesto jer su kupili nekretnine za 8,05 miliona eura, pišu Vijesti.

Investitori iz SAD-a kupili su nekretnina za iznos koji je tek nešto manji od ruskog – 8,04 miliona eura, iz Njemačke za 7,6 miliona, BiH za 7,3 miliona, iz Švicarske za 3,7 miliona, a iz Velike Britanije je 3,6 miliona uloženo u crnogorske nekretnine.

Stranci su u svoja poduzeća i banke u Crnoj Gori za prva tri mjeseca ove godine uložili 36,1 milion eura, što je za oko 11 miliona više nego za isti period prošle godine.

Investitori su najviše novca uložili u poduzeća i banke u Crnoj Gori 20,3 miliona eura, zatim u nekretnine 14,6 miliona.

Rusi su od ukupnih investicija najviše potrošili na pozajmice svojim poduzećima 23 miliona eura, zatim u kupovinu nekretnina osam miliona i kao investicije u svoja poduzeća i banke u Crnoj Gori 6,7 miliona eura.