Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ilidža

ISO SPAN ozvaničio saradnju sa kompanijom Senigor

1 (1)

Na predstavljanju ove renomirane kompanije, obratio se vlasnik fabrike Herber Schilcer koji je povodom ovog događaja stigao u Sarajevo

Kompanija Senigor u svom Dom Centru na Ilidži predstavila je renomiranu kompaniju ISO SPAN Baustoffwerk GmbH kao novog partnera.

Već dugi niz godina je ISO SPAN je sinonim za zidanje blokovima sa primjesom drvene iverice, montažnih zidova od mješavine betona i drvenih iverala. Opsežan asortiman proizvoda omogućava zadovoljenje gotovo svih arhitektonskih zahtjeva. Iver mekog drva i zaostalog drveta od prerade početni su materijal za proizvodnju prirodnog građevinskog materijala, kombinacija drvo-beton. Drvna iver se drobi do potrebne veličine u mlinovima za miješanje te se zatim miješa sa prirodnim tvarima cementom, vodom i mineralima te oblikuje u Holspan kameno kućište i izolacijske ploče.

Na predstavljanju ove renomirane kompanije, obratio se vlasnik fabrike Herber Schilcer koji je povodom ovog događaja stigao u Sarajevo, te nije krio zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje, istakavši da je Bosna i Hercegovina itekakao privlačno tržište koje se nalazi u razvoju, a za samo prvih nekoliko godina rada u BiH, ISO SPAN je zabilježio više nego odlične poslovne rezultate.

Schilcer je kazao da je posebno sretan zbog dogovorene saradnje sa kompanijom Senigor kao jednim od lidera u distribuciji građevinskog materijala i opreme u Bosni i Hercegovini, što bi prema njegovom mišljenju trebalo polučiti dodatne poslove uspjehe ISO SPAN-a u BiH

Kompletan događaj organizovan je zapravo iz potrebe našeg tržišta za novim pristupika tehnike gradnje.

Zaštita od buke, skladištenje topline, zvučna izolacija i difuzija pare jedna su od njegovih najistaknutijih značajki, uz otpornost na požar i potres. Mnogi vide drvo kao jedan od tipičnih prirodnih građevinskih materijala. No, beton, kao savitljiv građevinski materijal od cementa, pijeska i šljunka, ima isti sastav kao i mnoge naslage prirodnih stijena.

Cement, sa svojim prirodnim sirovinama, koristi ISO SPAN kao vezivno sredstvo za drvo u proizvodnji kamena za oblaganje iverice. ISO SPAN kameno kućište i izolacijske ploče uklanjaju učinkovit staklenički plin iz okoliša putem CO2 uskladištenog u drvnoj sječki u obliku ugljika.

Kao rezultat toga, cigle i izolacijske ploče obložene drvenim ivericama isospan približavaju nas u velikoj mjeri ekološkom cilju smanjenja emisije CO2. Oplatno kamenje od iverice je savršena sinteza prirodnog građevinskog materijala drveta i kamena sa orijentacijom na budućnost.