Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IUS domaćin sajma “Job4U”

IUS – Job4U

Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) održava se sajam “Job4U” (Posao za tebe) koji je okupio mlade ljude koji traže posao ili mogućnost stažiranja te firme i nevladine organizacije koje to nude, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizator sajma je online platforma Studiomat, a cilj je da se studenti i mladi upoznaju s domaćim i stranim firmama i organizacijama koje nude mogućnost saradnje.

Tokom foruma održava se konferencije pod naslovom “Kako naći prvo zaposlenje ili pokrenuti vlastiti posao”, “Budi kreator vlastite budućnosti”, a tokom radionica mladi će biti upoznati sa načinom pripremanja biografije (CV) i molbe za zaposlenje.

Predstavnica platforme Amela Sačić za AA je kazala da organizatori sajma žele mladima ponuditi priliku za pronalazak posla i da na sajmu učestvuju domaće i strane organizacije.

Ističući kako će učesnici sajma moći popuniti svoje biografije na platformi “Job4U”, ali i stupiti u kontakt s firmama i organizacijama na sajmu.

Dodala je da je sajam važna prilika i za pronalazak mogućnosti stažiranja kao dodatnog sticanja znanja za mlade ljude.

Predstavnica UniCredit Banke, specijalista za brendiranje i razvoj ljudskih resursa Alma Kapić, kazala je da je ta banka učesnik sajma kako bi mladima predstavila mogućnosti koje im nudi u vidu zaposlenja ili stažiranja.

Kapić je dodala da ta kompanija nudi šansu za početak poslovne karijere, ali i stalnog usavršavanja i edukacije tokom rada.

Studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Lejla Macanović kazala je da je na sajam došla u potrazi za mogućnošću stažiranja.

“Situacija u Bosni i Hercegovini je generalno teška i komplicirana. Tako je teško pronaći i posao. Smatram da bi ovaj sajam mogao pomoći mladima u potrazi za poslom”, kazala je Macanović.