Air Serbia

Iz Beograda kreću direktni letovi za Chicago i Kinu, poznate i cijene karata

air serbia

Let će trajati oko 11 sati, karte su već ponuđene u online prodaji, a početna cijena od 640 eura za povratni let uključuje i sve takse

Srbijanska nacionalna aviokompanija Air Serbia uspostavit će od sredine svibnja 2023., poslije više od tri desetljeća, izravne letove Beograd-Chicago, objavljeno je četvrtak, a od decembra će nakon dva desetljeća krenuti i avioveza s Kinom.

Do 11. juna zrakoplovi AIRbus A330 letjet će dva puta sedmično – srijedom i subotom, a od 12. juna tri puta – ponedjeljkom, srijedom i subotom.

Let će trajati oko 11 sati, karte su već ponuđene u online prodaji, a početna cijena od 640 eura za povratni let uključuje i sve takse, objavila je kompanija Air Serbia.

Od 9. decembra Air Serbia uspostavit će jednom sedmično i direktnu liniju između Beograda i Tianjina, četvrtog najvećeg grada u Kini.

Posljednja izravna aviolinija  iz Beograda u Kinu zatvorena je u oktobru 2000. godine, kada je tadašnji Jugoslavenski aerotransport (JAT) posljednji put letio za Peking.

Srbijanski avioprijevoznik našao se od početka ruske invazije u Ukrajini na meti kritike zbog direktnih letova za Moskvu, nakon što su Europska unija i zapadne zemlje uvele sankcije Kremlju, uključujući i obustave zračnog prometa. Air Serbia je održala liniju Beograd-Moskva s dva leta dnevno, prenosi Hina.