Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalni inspektorat

Iz prodavnice u FBiH povučen dio pošiljke graha u kojem su pronađeni dijelovi miša

grah konzum pacov
Foto: Facebook/ Halo, inspektore

Radi se o smeđem sterilizovanom grahu čiji je proizvođač/izvoznik “Fiamma Vesuviana”

Postupajući po informaciji da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučenja pošiljka sa konzervama graha iz Italije u kojima su pronađeni dijelovi mišta, Federalni inspektorat za hranu pristupio je vršenju inspekcijskih nadzora u prodajnim objektima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Inspekcijskim nadzorima je utvrđeno da se u jednom prodajnom objektu sporni proizvod nalazio u prodaji, te je zatečena količina (6 pakovanja) odmah povučena iz prodaje i stavljena van prometa, a protiv odgovornih će biti poduzete zakonom propisane mjere. Važno je napomenuti da sporni proizvod zatečen u kontrolisanom prodajnom objektu nije imao izlaza prema potrošačima/kupcima.

Kako bi se spriječila dalja distribucija spornog proizvoda, obavijest je proslijeđena i svim kantonalnim inspekcijskim organima u FBiH na dalje postupanje i djelovanje na području njihove nadležnosti.

Podsjetimo, radi se o smeđem sterilizovanom grahu čiji je proizvođač/izvoznik “Fiamma Vesuviana” iz italijanskog grada Otavijano, a sporni su lotovi L M261 i L F361 svih rokova upotrebe.

grah pacov
Foto: Facebook/ Halo, inspektore