Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prnjavor

Iz Vlade RS-a tvrde da ergela “Vučijak” neće biti ugašena

ergela-vucijak

Odlukom Vlade, Javna ustanova Ergela ‘Vučijak’ je osnovana s ciljem staranja i očuvanja genetskog potencijala lipicanske rase konja

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) tvrde da ergela “Vučijak“ u Prnjavoru nastavlja da obavlja uzgoj lipicanerskih konja.

Potvrđuju da je tačno da je Okružni privredni sud Banja Luka još 20. decembra 2018. godine otvorio likvidacioni postupak, ali nad pravnim subjektom – Akcionarskim društvom “Vučijak“ Prnjavor te da to ne znači da će doći do gašenja, ni do likvidacije same ergele.

Podsjećaju da je Odlukom Vlade RS-a o osnivanju Javne ustanove Ergela “Vučijak“ definisano da će ona, nakon provedenog postupka likvidacije AD “Vučijak“ nastaviti obavljati djelatnost na imovini tog akcionarskog društva.

– Odlukom Vlade, Javna ustanova Ergela ‘Vučijak’ je osnovana s ciljem staranja i očuvanja genetskog potencijala lipicanske rase konja – tvrde iz resornog entitetskog ministarstva.

Ističu da se na ovaj način konačno rješava pitanje vlasništva nad imovinom ergele “Vučijak“ sa kojom će od sada upravljati Javna ustanova Ergela “Vučijak“, što je i bio cilj entitetske vlade.