Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dalji rast

Iza Raiffeisen banke je još jedna uspješna poslovna godina

FOTO: Fena

Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH danas je potpisao i sporazum sa našom plivačicom Lanom Pudar čija su postignuća vrlo impresivna, a koja je postala brend ambasador Raiffeisen banke

Iza Raiffeisen banke je još jedna uspješna poslovna godina tokom koje je više od 1.300 zaposlenika Banke pružalo usluge za više od 480.000 klijenata.

Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH, kazao je na godišnjoj pres-konferenciji u Sarajevu da trenutni pokazatelji govore da je Raiffeisen banka najveći poslodavac u finansijskom sektoru i da su aktivnosti Banke usmjerene na dalji rast.

– Aktivno smo radili prilagođavanju naše poslovne mreže trendovima digitalizacije, značajno smo uložili u napredna tehnološka rješenja te se u našoj mreži već može primijetiti moderni, savremeni tip poslovnica koje su prvenstveno usmjerene na klijenta. Naša nastojanja da odgovorimo na očekivanja klijenata i da im ponudimo i više od toga su rezultirala investicijama u infrastrukturu naše poslovne mreže – kazao je Schnabl.

Cyber sigurnost

Vodeći računa o cyber sigurnosti, kako je rečeno, Banka je u protekle dvije godine uložila značajna sredstva u unapređenje sigurnosti infrastrukture te u pružanje sigurnih usluga klijentima. Također, radili su i na unapređenju Raiffeisen Mobilnog Bankarstva te na razvoju novih funkcionalnosti, a kako bi njihovi klijenti bili što zadovoljniji korištenjem te aplikacije. Kako bi olakšali transakcije klijenata, sada je u okviru njihove široke mreže od preko 340 bankomata dostupna i mogućnost njihovog beskontaktnog korištenja.

– Sve realizovane inicijative u sferi digitalizacije su rezultat našeg nastojanja da klijentima ponudimo što jednostavnije usluge koje će olakšati njihovo poslovanje s Bankom.Naš uspjeh u domenu digitalizacije potvrđuje i nagrada renomiranog, internacionalnog magazina Euromoney koji nam je na osnovu čvrstih kriterija dodijelio priznanje „Najbolja banka za digitalna rješenja u BiH“. Ali ni ostale naše incijative i napori nisu prošli nezapaženo. Prestižni internacionalni magazin The Banker nam je dodijelio priznanje za „Najbolju banku u Bosni i Hercegovini u 2023. godini“ – kazao je Schnabl.

FOTO: Fena

Raiffeisen, kako je danas rečeno, konstantno ulaže u razvoj i edukaciju svojih zaposlenika.

– Implementirajući sofisticirane programe zapošljavanja i uvođenja u posao, sa zadovoljstvom motiviramo mlade, obrazovane ljude da ostanu u BiH i da to bude zemlja njihove budućnosti – rekao je predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.

Raiffeisen banka je, kako je istaknuto, prepoznatljiva po tome da nastoji adekvatno odgovoriti na sve bankarske potrebe svojih klijenata, fizičkih i pravnih lica na savremen i moderan način. Kklijentima može ponuditi vrhunske usluge u najkraćem mogućem vremenu.

Ono na što su posebno ponosni, kako je potvđeno, je iKeš – prvi potpuno automatizovan digitalni proizvod koji postojećim klijentima omogućava da dobiju povratnu informaciju vezanu za odobrenje zahtjeva za kredit u roku od najviše 8 minuta. Uz značajnu uštedu vremena, klijenti mogu aplicirati za gotovinski kredit ili za kredit za refinansiranje postojećih zaduženja.

Svojim holističkim pristupom Raiffeisen grupa u BiH nastoji potpunim uslugama odgovoriti na sve finansijske potrebe klijenata. Raiffeisen LEASING, Raiffeisen INVEST i Raiffeisen Assistance također aktivno rade na unapređenju i prilagođavanju svoje ponude te ostvaruju impresivne rezultate.

Kada je riječ o društvenoj zajednici, tokom 2023. godine su podržali mnoge organizacije i pojedince. Nabavili reciklomat koji je smješten na izuzetno prometnom mjestu na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Pored toga, na njihovim parking mjestima postavljena je potpuno nova stanica za punjenje e-vozila,a Banka je sufinasirala i kupovinu skoro 500 električnih romobila za kolege u iznosu 50 posto njihove cijene.

Sasvim logičan korak

Rainer Schnabl, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH danas je potpisao i sporazum sa našom plivačicom Lanom Pudar čija su postignuća vrlo impresivna, a koja je postala brend ambasador Raiffeisen banke.

– Kvaliteti Lane Pudar su isti oni koje odlikuju nas kao brend i kao kompaniju. Stoga je odabir ove mlade sportašice za našeg brend ambasadora bio sasvim logičan korak za nas.

Lana svoju svjetski uspješnu karijeru gradi korak po korak, na temelju vlastitog marljivog rada, predanosti i talenta, a imala je inspirativan put i kulturne vrijednosti koje su u skladu s načelima kojima se i mi rukovodimo u našem poslu – poručili su iz Raiffeisen banke.