Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iza Raiffeisen banke još jedna uspješna poslovna godina

raiffeisen_5

Predsjednik uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg na svečanom doručku sa članovima uprave banke i predstavnicima medija obznanio je rezultate poslovanja i zaključio da je 2017. godina bila uspješna u poslovanju.

“S ponosom želim istaći da je protekla godina za nas bila veoma uspješna te da je Raiffeisen i dalje jedna od vodećih banaka na ovom tržištu. U svim segmentima našeg poslovanja smo tokom godine bili zaista aktivni, te smo prateći dinamični razvoj tehnologije radili na prilagođavanju naše ponude u oblasti digitalnih servisa”, kazao je Dobnigg.

Prema riječima predsjednika Dobnigga, Raiffeisen banka je u 2017. godini plasirala više od milijardu konvertibilnih maraka novih kredita u Bosni i Hercegovini i tako aktivno podržala bh. ekonomiju. Klijenti su pokazali povjerenje tako što su povećali depozite za 298 miliona KM.

Tokom godine, Raiffeisen banka je klijentima ponudila uslugu Viber bankarstva za jednostavno i brzo poslovanje te redizajnirala web stranicu u nastojanju da klijentima olakša pristup informacijama. Modernizovana je i poslovna mreža koja sada broji 98 poslovnica.

Dodatnu potvrdu ispravnog modela poslovanja dokazuju priznanja renomiranih svjetskih magazina Global Finance i Euromoney za Najbolju banku u BiH, i za Najbolju digitalnu banku.

“Zahvaljujući klijentima koji su nam ukazali povjerenje, bili smo u mogućnosti da naš poslovni uspjeh podijelimo sa zajednicom u kojoj djelujemo gdje smo fokus stavili na pordšku najosjetljivijim segmentima društva, prije svega djeci. Stoga smo u skladu sa našom strategijom održivosti tokom 2017. godine podržali ukupno 95 projekata usmjerenih na djecu i osobe sa posebnim potrebama, izdvojivši 800.000 KM”, istakao je Dobnigg.