Izabrane tri najbolje fotografije reportera AA koje su obilježile 2017. (FOTO)

anadolija_fotka_godine_2

U okviru takmičenja za “Najbolju fotografiju“ izabrane su najbolje fotografije reportera Anadolu Agency (AA) koje su obilježile 2017. godinu.

U izboru najboljih fotografija u tri kategorije učestvovalo je ukupno 260.231 glasača, a najbolje su izabrane među 69 fotografija koje su ušle u najuži izbor.

U kategoriji “Vijest“ za najbolju je izabrana fotografija Wisama Hashlamouna pod naslovom “16-godišnje dijete simbol otpora” na kojoj je fotografisan palestinski dječak Fawzi al-Junaidi sa povezom na očima dok ga grupa izraelskih vojnika privodi nakon nereda u Hebronu na Zapadnoj obali koji su uslijedili odmah poslije odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da Jerusalem prizna kao glavni grad Izraela.

U kategoriji “Život“ pobijedila je fotografija Cema Oksuza pod naslovom “Turske zvijezde u Izmiru“, a riječ je o fotografiji snimljenoj tokom aeromitinga turskih zračnih snaga (Turk Yildizlari).

Fotografija “Radost Turske“ pobjednik je u kategoriji “Sport“, a riječ je o fotografiji koju je fotoreporter AA Abdullah Coskun snimio tokom radosti fudbalske reprezentacije Turske nakon osvajanja Evropskog fudbalskog prvenstva amputiraca.