Biznis

Izbor 100 najuspješnijih kompanija u BiH 22. septembra

31/08/2016

Dodjela priznanja i panel diskusija 29. izbora najuspješnijih velikih, srednjih i malih kompanija u BiH prema rezultatima u 2015. godini održat će se 22. septembra u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH, koja je i suorganizator ovog događaja.

Panelisti u panel diskusiji pod nazivom “100 najvećih u BiH na putu ka Evropskoj uniji” su Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Bruno Bojić, predsjednik vanjskotrgovinske komore BiH, Ljiljana Kunosić, izvršni direktor Bingo d.o.o. Tuzla, Branimir Mujdža, generalni diektor Tvornice cementa Kakanj i Ševal Suljkanović, izvršni direktor za ekonomska pitanja Bimal d.d. Brčko.

100 najvecihProjekt “Izbor 100 najvećih kompanija u BiH” je prvi i jedini brend Poslovnih novina u okviru kojeg se vrši izbor najuspješnijih bh. kompanija tako da se kroz rang-listu velikih, malih i srednjih kompanija u BiH ističu oni koji to zaslužuju svojim uspješnim poslovanjem.

U okviru Projekta 100 najvećih održava se tradicionalno dodjela priznanja prvoplasiranim sa rang-liste.

Ovo je jedinstven projekat na nivou BiH, a već niz godina je prepoznatljiv brend i van granica naše zemlje.

Projekat je ojačao svoju poziciju relevantnog i korisnog izvora podataka za domaće i strane kompanije, investitore, organizacije i institucije i promovira uspješnost bh. privrednih subjekata i privrede u cjelini.

Značaj projekta potvrdila su i dosadašnja partnerstva sa: Vanjskotrgovinskom / Spoljnotrgovinskom komorom BiH, Asocijacijom poslodavaca BiH, Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH, Privrednom komorom Distrikta Brčko BiH, te Nevladinom organizacijom – “Kupujmo i koristimo domaće – kvalitetno proizvedeno u BiH”.

Komentari