Biznis

ukupne dužine od 500 metara

Izgradnja mosta kod Bosanke Gradiške počinje polovinom oktobra?

10/09/2019

Rok za završetak radova je 30 mjeseci, most će biti u profilu punog auto-puta, a ukupna dužina je nešto manja od 500 metara

Izgradnja mosta na Savi kod Bosanske Gradiške počinje polovinom narednog mjeseca, pišu “Nezavisne novine”.

Sekretar Ministarstva, komunikacija i transporta u Vijeću ministara Igor Pejić potvrdio je da u ovom trenutku ne postoje prepreke za početak radova do polovine narednog mjeseca, odnosno unutar roka od 105 dana od potpisivanja ugovora.

“U završnoj je fazi postupak u vezi s izborom nadzora, na koji banka daje saglasnost bez primjedbi. S obzirom na to da postupak izbora nadzora još nije okončan, nećemo izlaziti u javnost sa detaljima”, rekao je Pejić za “Nezavisne novine”.

U “Hrvatskim cestama” kažu da radovi počinju čim se završi procedura u vezi sa nadzornim organom.

“U toku je evaluacija ponuda za nadzor, koja je u završnoj fazi, nakon čega će izvođač radova biti uveden u posao”, rekla je “Nezavisnim novinama” portparol “Hrvatskih cesta” Tamara Pajić.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS-a kažu da čekaju da se završi procedura u Ministarstvu komunikacija i transporta u Vijeću ministara, te da su spremni za početak radova.

Predstavnici “Hrvatskih cesta” su polovinom jula u Zagrebu potpisali ugovor sa građevinskim konzorcijumom koji čine “Integral inženjering” iz Laktaša, “Đuro Đaković”, “Montaža” i “Zagreb – Montaža”, a ukupna vrijednost posla će iznositi oko 19,5 miliona evra bez PDV-a.

Rok za završetak radova je 30 mjeseci, most će biti u profilu punog auto-puta, a ukupna dužina je nešto manja od 500 metara.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.