Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ukupne dužine od 500 metara

Izgradnja mosta kod Bosanke Gradiške počinje polovinom oktobra?

most gradiska

Rok za završetak radova je 30 mjeseci, most će biti u profilu punog auto-puta, a ukupna dužina je nešto manja od 500 metara

Izgradnja mosta na Savi kod Bosanske Gradiške počinje polovinom narednog mjeseca, pišu “Nezavisne novine”.

Sekretar Ministarstva, komunikacija i transporta u Vijeću ministara Igor Pejić potvrdio je da u ovom trenutku ne postoje prepreke za početak radova do polovine narednog mjeseca, odnosno unutar roka od 105 dana od potpisivanja ugovora.

“U završnoj je fazi postupak u vezi s izborom nadzora, na koji banka daje saglasnost bez primjedbi. S obzirom na to da postupak izbora nadzora još nije okončan, nećemo izlaziti u javnost sa detaljima”, rekao je Pejić za “Nezavisne novine”.

U “Hrvatskim cestama” kažu da radovi počinju čim se završi procedura u vezi sa nadzornim organom.

“U toku je evaluacija ponuda za nadzor, koja je u završnoj fazi, nakon čega će izvođač radova biti uveden u posao”, rekla je “Nezavisnim novinama” portparol “Hrvatskih cesta” Tamara Pajić.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS-a kažu da čekaju da se završi procedura u Ministarstvu komunikacija i transporta u Vijeću ministara, te da su spremni za početak radova.

Predstavnici “Hrvatskih cesta” su polovinom jula u Zagrebu potpisali ugovor sa građevinskim konzorcijumom koji čine “Integral inženjering” iz Laktaša, “Đuro Đaković”, “Montaža” i “Zagreb – Montaža”, a ukupna vrijednost posla će iznositi oko 19,5 miliona evra bez PDV-a.

Rok za završetak radova je 30 mjeseci, most će biti u profilu punog auto-puta, a ukupna dužina je nešto manja od 500 metara.