Biznis

big tech

Izgubili 25 milijardi dolara za jedan dan

05/09/2020

Neto bogatstvo bivšeg prvog čovjeka Microsofta Billa Gatesa smanjilo se za tri milijarde dolara

Najbogatiji direktori “big tech” kompanija izgubili su zajedno 25 milijardi dolara nakon rasprodaje tehnoloških akcija u četvrtak, prema podacima CNBC-a.

Akcije tehnoloških firmi u indeksnoj korpi S&P 500 zaključene su sinoć u minusu od 5,8 posto, povukavši tržište u “crveno”.

Dramatičan pad cijena zbrisao je nekoliko milijardi dolara neto vrijednosti nekih od najbogatijih ljudi na svijetu, čije je bogatstvo posljednjih sedmica narastalo kako su tehnološke akcije sve više i više išle u vis.

Akcije Amazona su završile jučerašnje trgovanje u padu od 4,63 posto, tako da je glavni izvršni direktor Jeff Bezos “kraći” za devet milijardi dolara neto bogatstva.

“Teslin” šef Elon Musk je takođe izgubio devet milijardi dolara, nakon što su njegove akcije pale za 9,02 procenta, dok je glavnom izvršnom direktoru Facebooka Marku Zuckerbergu pad akcija od 3,76 odsto odnio četiri milijarde dolara.

Neto bogatstvo bivšeg prvog čovjeka Microsofta Billa Gatesa smanjilo se za tri milijarde dolara, pošto su akcije te kompanije potonule 6,19 posto, navodi CNBC.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.