Održan sastanak

Jahorina spremno dočekuje novu zimsku sezonu

Sa povećanim kapacitetom na 3.600 skijaša na sat, svjetlosnim efektima i toplom vezom koja je povezuje s Olimpijskim barom, gondola je dostupna za dnevno i noćno skijanje kao i za panoramsko razgledanje

U cilju adekvatne pripreme nove zimske sezone na Jahorini, održan je sastanak operativnog tima, na inicijativu i uz podršku ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, Nedeljka Ćorića.

Na ovom sastanku izložen je plan rada i rasporeda aktivnosti Olimpijskog centra Jahorina za zimsku sezonu 2021./2022. Raspravljalo se o obezbjeđenju uslova za rad ski centra od naplate parkinga, čišćenja puta i ski centra, medicinske pomoći, konstantnog prisustva policijske patrole, inspekcijske kontrole, komunalne policije, do nesmetanog obezbjeđenja električne energije, rasvjete i vode.

Rečeno je da je izgrađen veliki broj instalacija. Nova kabinska gondola Poljice, najbolja u ovom dijelu Evrope, čiji dizajn potpisuje italijanska dizajnerska kuća Pininfarina, predstavlja najznačajniju investiciju u nizu noviteta.

Sa povećanim kapacitetom na 3.600 skijaša na sat, svjetlosnim efektima i toplom vezom koja je povezuje s Olimpijskim barom, gondola je dostupna za dnevno i noćno skijanje kao i za panoramsko razgledanje.

Dvije potpuno nove šestosjedne žičare Rajska dolina i Trnovo i dva nova ski lifta „Javor“ i „Spust“ zaokružuju ponudu Jahorine na ukupno 24 ski staze dužine 47 km ski staza povezanih u jedinstvenu cjelinu s 16 instalacija vertikalnog transporta ukupnog kapaciteta 28.800 skijaša na sat.

Prvi put nakon 30 godina je ososobljena staza „Spust“. Nova rasvjeta je zasijala stazom Novak Đoković koja će prvi put ove sezone biti dostupna i za noćno skijanje.

Ovo su sve projekti s kojima Jahorina ulazi u novu zimsku sezonu.

– Želim da se zahvalim svima koji su pomogli realizaciju ovih projekata, prvenstveno Vladi RS, resornom ministarstvu i svim lokalnim preduzećima a posebno Elektrodistribuciji Pale i Vodovodu Pale – rekao je Predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, Nedeljko Elek

Ministar sabraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da je zadovoljan onim što je vidio i čuo na današnjem sastanku.

– U pitanju su značajni infrastrukturni projekti koje je realizovao Olimpijski Centar Jahorina u ovoj godini, i ono što me raduje je što su svi oni u završnoj fazi, i da će biti spremni za pocetak nove turističke sezone. Jahorina ja spremna, u punom kapacitetu, i kao takva će sigurno biti dominantna u cijelom regionu po pitanju zimskog turizma, velikom zaslugom promocije, koja je rađena tokom čitavog ljeta. Vlada Republike Srpske i dalje namjerava da pomaže Olimpijski Centar i sve one kapacitete koji se nalaze na Jahorini – poručio je Ćorić, saopšteno je iz OC Jahorina.