Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

za 2021. godinu

Japan Airlines očekuje neto gubitak od 1,3 milijarde dolara

Japan Airlines unsplash

Ažurirajući očekivanja za tekuću fiskalnu godinu, japanska aviokompanija je objavila da su posljedice pandemije koronavirusa (COVID-19) na ekonomiju odložili oporavak

Japan Airlines (JAL) očekuje ukupni neto gubitak od 146 milijardi jena (1,3 milijarde dolara) za fiskalnu 2021. godinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ažurirajući očekivanja za tekuću fiskalnu godinu, japanska aviokompanija je objavila da su posljedice pandemije koronavirusa (COVID-19) na ekonomiju odložili oporavak.

JAL je u saopćenju naveo da je implementirao mjere smanjenja troškova i da je ostvaren porast potražnje u sektoru tereta.

Aviokompanija očekuje da će njen ukupni neto gubitak za fiskalnu 2021. godinu, koja se završava sljedećeg marta, iznositi 146 milijardi jena (1,3 milijarde dolara).

JAL ima za cilj da prodaja u fiskalnoj godini dostigne 766 milijardi jena (6,7 milijardi dolara), što bi predstavljalo porast od 59,2 posto.

“Postoje znakovi postepenog oporavka potražnje, ali će trebati vremena do potpunog oporavka”, navodi se u saopćenju.

U fiskalnoj 2020. godini, koja je završena u martu 2021., JAL je pretrpio neto gubitak od 286,6 milijardi jena (2,51 milijardu dolara).

Japan Airlines, također poznat kao JAL, međunarodna je aviokompanija i japanska avioprevoznik, sa sjedištem u Tokiju.