Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ugledni magazin

Jedan bh. grad našao se na “Forbesovoj” listi najpotcjenjenijih na Balkanu

doboj panorama wikimedia

Prema navodima uglednog magazina “Forbes”, ovaj istorijski grad je posebno atraktivan zbog tvrđave izgrađene u 13. vijeku

Američki magazin “Forbes” objavio je listu najpotcjenjenijih gradova za posjetu na Zapadnom Balkanu na kojoj se nalazi grad Doboj u Bosni i Hercegovini, kao i Niš iz Srbije, prenose Nezavisne novine.

Prema navodima “Forbesa”, za sve koji istražuju Republiku Srpsku i BiH, istorijski grad Doboj je posebno atraktivan zbog tvrđave izgrađene u 13. vijeku.

Magazin preporučuje da nakon dana provedenog u istraživanju dobojske tvrđave i isprobavanja lokalne kuhinje u starom dijelu grada, obližnje Goransko jezero izaziva posebnu pažnju i pruža priliku posjetiocima da plivaju i ispituju prirodu.

Za Niš “Forbes” podsjeća da je u rimsko doba nosio ime Najsus i da je tu vladalo nekoliko imperatora. List ukazuje na to da je Konstantin Veliki bio jedan od mnogih vladara.

“U Nišu ima mnogo toga da se otkrije od tvrđave do Ćele-kule, sumorne strukture ukrašene lobanjama srpskih ustanika koji su život izgubili prilikom neuspješnog ustanka protiv Otomanskog carstva”, piše poznati magazin.

List ukazuje i na to da pored bogatog istorijskog sadržaja Niš nudi i bogatu trpezu domaćih jela koja se mogu isprobati u brojnim restoranima u centru grada.

“Forbes” je, pored Doboja i Niša na listu stavio i Varnu u Bugarskoj, Berat u Albaniji i Ohrid u Sjevernoj Makedoniji.