Biznis

Caritas BiH

Jedanaest mladih dobit će poticaje za realizaciju biznis ideja

02/07/2021

Najbolje ideje su predstavljene stručnoj komisiji na online pitch prezentaciji te je odobreno 11 poticaja za mlade poduzetnike

Ugovori o finansiranju projekata mladih poduzetnika iz Mostara i Čapljine bit će potpisani u utorak, 6. jula, u 10 sati u hotelu “Mostar” u Mostaru.

Jedanaest mladih poduzetnika iz Mostara i Čapljine dobit će poticaj od oko 8.000 KM za biznis ideju u okviru projektnih aktivnosti trogodišnjeg programa YourJob kojeg provodi Caritas Bosne i Hercegovine.

U okviru projektne aktivnosti inkubatora poslovnih ideja i financijske potpore za pokretanje poduzeća, 20 mladih je učestvovalo na boot campu u Mostaru u martu 2021. godine, na kojem su naučili kako svoju biznis ideju pretočiti u biznis plan te su svi aplicirali biznis ideju za finansijsku potporu.

Najbolje ideje su predstavljene stručnoj komisiji na online pitch prezentaciji te je odobreno 11 poticaja za mlade poduzetnike.

Mladi poduzetnici dobili su sredstva za poslovne ideje otvaranja fitnes centra, salona za uljepšavanje, agencije za dadilje, agencije za hosting, agencije za digitalni i grafički dizajn, produkcijski studio, restauriranje i servis povijesnih vozila, proizvodnju jastuka od ljuski heljde i pira, proizvodnju namaza od lješnjaka.

Poduzetnici će potpisati ugovor s Caritasom BiH i na osnovu kojeg će dobiti finansijska sredstva i mentoriranje svog biznisa te će time povećati samoodrživost, navodi se u priopćenju Caritasa BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.