Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Jedina ptičica koja vam pruža priliku da zaradite novac

22/08/2016

Kao što i pretpostavljate riječ je o Twitteru, najpoznatijoj ptičici na svijetu, čije su dionice od februara ove godine do danas porasle za nevjerovatnih 43%.

FXLider, svima koji žele da zarade na cijeni dionica Twittera na svjetskoj berzi, daje besplatnih 50 eura početnog kapitala.

Besplatnih 50 eura za trgovanje možete preuzeti na ovom LINKU.

Twitter, gigantski sajt za mini blogove, osnovan prije 10 godina, predstavlja internetsko okruženje vođeno parolom „Šta se to trenutno dešava u svijetu”.

Broj aktivnih korisnika se posljednjih godina konstantno uvećava, a u drugom kvartalu ove godine dostigao je 313 miliona. Iako se broj korisnika sporije uvećava još od 2014. godine, prosječna godišnja stopa rasta još uvijek iznosi 45%.

PoslIje nedavno objavljenih poslovnih rezultata za drugi kvartal, prema kojima je zabilježen rast prihoda od oglašavanja za 20%, ova kompanija je osmislila novi način na koji želi da uveća prihode – promotivni stikeri.

Naime, kada korisnik napravi fotografiju, može odabrati promotivni stiker određenog brenda koji može podijeliti sa ostalim korisnicima Twittera. To znači da će promotivne stikere kreirati poznati brendovi koji će platiti kompaniji Twitter da ih stavi na raspolaganje milionima svojih korisnika. Ova usluga će biti ponuđena globalnim kompanijama, a prva među njima biće Pepsi Co. koji će dizajnirati 50 svojih stikera.

Čini se sjajna ideja da tviteraši, komunicirajući između sebe, rade ujedno na marketingu velikih brendova, ali i Twitter koji će to lijepo naplatiti.

Prihodi Twittera su u 2015. godini iznosili 2,2 milijarde dolara, a očekivani za ovu godinu su 2,6 milijardi. Od ove nove inicijative se očekuje mnogo. Tačnije, to, da njen doprinos u ukupnim prihodima bude najmanje 13%.

Komentari