Biznis

Porpisan ugovor

Jedinstvena platforma za plaćanje – Iskorak na fin-tech tržištu BiH

05/07/2019

Aplikacija će biti dostupna fizičkim licima koji su korisnici bilo koje od mobilnih mreža u BiH, paralelno uz otvaranje tekućeg računa ili vezivanjem za postojeći tekući račun u Raiffeisen banci

Predstavnici Raiffeisen banke, BH Telecoma te kompanija Comtrade i QSS danas su u Sarajevu potpisali ugovor o osnivanju kompanije ESP BH d.o.o.

Djelatnost novoosnovane kompanije je izgradnja i implementacija jedinstvene platforme koja će pravnim i fizičkim licima omogućiti povezivanje u cilju vršenja plaćanja roba i usluga, režijskih računa kao i slanje novca drugim korisnicima putem posebne mobilne aplikacije.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg kazao je da ljudi danas imaju sve manje vremena i da su sve više okrenuti tehnologiji, a digitalizacija se provodi u svim sferama života, pa tako i u oblasti finansijskih usluga.

– Mi kao banka razvijamo nove usluge kako bismo se prilagodili klijentima i riješili njihove potrebe na intuitivan i savremen način. Ova inovacijska platforma, koja do sada nije bila dostupna na bh. tržištu, klijentima će olakšati svakodnevna plaćanja na kasi u trgovinama, slanje novca drugim korisnicima aplikacije, te pojednostaviti izmirenje režijskih računa – dodao je Dobnigg, te dodao da ga raduje što banka ima priliku s iskusnim partnerima raditi na razvoju dinamične i pouzdane platforme koja će kreirati novo korisničko iskustvo kod klijenata.

Aplikacija će biti dostupna fizičkim licima koji su korisnici bilo koje od mobilnih mreža u BiH, paralelno uz otvaranje tekućeg računa ili vezivanjem za postojeći tekući račun u Raiffeisen banci.

Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma, kazao je da se danas nalazimo u potpuno novom digitalnom dobu i da BH Telecom ponovo, ovaj put sa partnerima, postavlja standarde za koje su sigurni da će veoma brzo postati sastavni dio našeg svakodnevnog života.

– Svoju ulogu tehnološkog lidera i enablera u razdoblju digitalne transformacije društva, BH Telecom sada i potvrđuje uspostavljanjem prvog u nizu ekosistema, a koji se odnosi na fin-tech oblast. Izgradnja ovog ekosistema za plaćanje, u saradnji sa našim partnerima, ima za cilj da primjenom naprednih komunikacijskih tehnologija na finansijske usluge, omogući našim korisnicima nove generacije servisa da dobiju jasne i lako razumljive sisteme za sve vrste svojih plaćanja. Dodatna vrijednost se odnosi na brzinu i komfor pri plaćanju, te učestvovanje u loyalty programima – dodao je Kahriman.

Rješenja kompanija Comtrade i QSS, koje iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i uspješno implementirane projekte, podržavaju globalne standarde u bankarskom i telco sektoru, sa akcentom na jednostavnost, brzinu i sigurnost, saopćeno je iz Raiffeisen bank d.d. BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.