Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vlada ks

Jeličić pozvao privredne subjekte da poštuju kriterije Javnog poziva

090320_Drasko_Jelicic_markica2

Naglasio je da Vlada KS razmatra mogućnosti pomoći svim privrednim granama, ali da se bez konstulacija s Vladom FBiH ne mogu donositi odluke

Ministar privrede Kantona Sarajevo Draško Jeličić je kazao da su jasno naglašeni kriteriji u objavljenom Javnom pozivu za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plate za mart.

Ponovio je da se na Javni poziv zainteresirani mogu prijaviti putem web stranice ministarstva privrede KS ili poštom.

Četiri su osnovna kriterija: prijavu mogu dostaviti pravna lica koja imaju sjedište u KS-u, da im je zabranjeno obavljanje djelatnosti naredbom štabova civilne zaštite, da su izmirili obaveze javnih prihoda zaključno sa 31.12.2019.godine, te da su zadržali broj prijavljenih radnika na dan 31.mart u odnosu na februar iste godine.

– Dobili smo veliki broj prijava, a najviše pogrešno popunjene obrasce, bez potpisa, pečata, a mnogi i ne znaju popuniti prijavu, prijavljuju firme na dvije adrese. To nas nepotrebno usporava – rekao je on.

Naveo je i to da su hotelske i turističke agencije izostavljene iz Javnog poziva jer je Vlada KS, nakon razmatranja prijedloga koji je uputila Turistička zajednica, zaključila da upute nisu jasne, te dala jasne upute Turističkoj zajednici.

Naglasio je da Vlada KS razmatra mogućnosti pomoći svim privrednim granama, ali da se bez konstulacija s Vladom FBiH ne mogu donositi odluke.