Kako Google zarađuje, a kako možete i vi!

google123

Sigurno ste čuli za Google Adwords, Google Fiber i Google Play. Ovi, kao i drugi sektori Google-a, omogućili su ovom gigantu da u prvom kvartalu 2016. ostvari prihod od nevjerovatnih 20.35 milijardi dolara, što je 17% više u odnosu na isti period prošle godine.

Iskoristite ovu priliku i uzmite besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Google-a, koje bi prema Financial Times-u do kraja godine mogle da porastu preko 20%.

Besplatnih 50€ za trgovanje na svjetskoj berzi možete preuzeti na ovom LINKU.

Glavni pokretač rasta Google-a, odnosno Alphabeta, i dalje je reklamni sektor, koji donosi oko 90% ukupnog profita kompanije. Ipak postoji još nekoliko grana koje mogu potencijalno povećati rast kao što su Google Cloud Platform, Google Fiber i Google Play. Neki od ovih poslova mogu čak postati i veliki dio ove kompanije.

Prema riječima kompanije, glavni faktor po kome će se ona razlikovati od konkurencije je uslužni dio sa mašinama sposobnim za učenje, integrisanim u cloud tehnologiju. Google predviđa da će korišćenje mašina sposobnih za učenje pomoći kompaniji da zaista razumiju podatke i nađe načine na koje može najbolje da ih iskoristi.

Pored toga Alphabet nastavlja sa velikim investicijama u Google Fiber odsjek koji podržava internet usluge velike brzine, sa maksimalnom brzinom od 1 Gbps, kao i data centre za cloud u koje je prošle godine uložio 8.9 milijardi dolara. Google planira da uključi još 12 regija širom svijeta u svoju cloud uslugu i upravo ovaj potez bi trebalo da mu omogući bolju konkurentsku poziciju u odnosu na kompanije kao što su Amazon i Microsoft.

Osim toga, Google je uveo i mnogo poboljšanja u Google Play, koji sada ima preko 1 milijardu korisnika. Igrice nastavljaju da budu jedna od najvećih vertikala za Google Play i u 2015. godini broj igrica koje su dostigle kriterijum od 1 milion instalacija porastao je za 50%.