Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako na brz, jednostavan i povoljan način doći do web stranice

Leftor

MojWeb projekat koji je nastao kao Leftorov odgovor, odnosno rješenje za probleme na koje većina klijenata nailazi, a to je kako na brz, jednostavan i povoljan način doći do web stranice, iz dana u dan opravdava svoje postojanje, ističu iz kompanije Leftor.

U moderno doba, online prisutnost je radnja koju obavljamo gotovo automatski. Društvene mreže kao što su Facebook, Instagram, Twitter i druge pružile su osjećaj dostupnosti i bliskosti širokim masama, a na taj način dosta online korisnika je počelo da viri preko svog zida, na zid „prijatelja“ poistovjećujući se sa njihovim radnjama.

No, društvene mreže, pored nestvarnog osjećaja prijateljstva i bliskosti donijele su i trend. A taj trend je biti online. Djeca, odrasli, zaposleni i ne zaposleni, skoro svi su online. Upravo zbog toga i svaka firma, udruženje, zajednica, pa čak i hobi ili samo ideja, trebaju biti online. Međutim, bitno je znati da za profesionalno online prisustvo koje će posjetioci ozbiljno shvatiti i prihvatiti nije dovoljan profil na društvenim mrežama. Za to vam treba web stranica.

Kako web stranica može pomoći vašem poslu?

Sa web stranicama vaša, bitna, online prisutnost ima svoje lice i mjesto na koje bilo ko može doći čim se sjeti vašeg imena, a ne mora čekati „onu reklamu sa radija“ da bi čuo ili „onu reklamu sa televizije“ da bi vidio ono čime se bavite.

Web stranicu uvijek nosite sa sobom, baš kao i vizit kartu ili promotivni CD nekada, danas je dovoljno da kažete: „E, da, provjerite http://www.mojaFirma.ba/ (.com ili neka druga), tu se nalazi sve što mi radimo!“.

Kako web stranica može pomoći plasiranju ideja?

Ako ste ikada došli u situaciju da pokušate razviti svoju ideju, web je idealno mjesto za to, a pravi alat su naravno web stranice.

Od ideje do razvijenog posla je veliki put, međutim testiranje tog poduhvata nije. Uz minimalnu investiciju, pokrenite web stranicu na koju ćete postaviti kvalitetan sadržaj vezan za vašu ideju. Proslijedite putem društvenih mreža (Koliko imate „prijatelja“ na Facebook-u?) i već ste u fazi testiranja.

Šta web stranica može uraditi za Vaš hobi?

Konačno ste se odlučili svima pokazati taj ručni rad, lična web stranica će omogućiti da čak i oni koji vas ne poznaju mogu svjedočiti o vašem radu. Šta više, pomoći će vam da nađete istomišljenike koji će sa vama podijeliti njihov rad i eto saradnje i potvrde vašeg rada kroz internet i web stranice.

Šta web stranica znači za zajednicu?

Nekada, ono što želimo postići je istaknuti cilj, odnosno, pokazati brigu i istaknuti društvene vrijednosti. Nisu se samo jednom, web stranice, pokazale kao izvanredno sredstvo za pokazivanje rada zajednice, od sportskih klubova pa do nevladinih organizacija, te bilo kojeg udruženja sa svrhom. Internet i web stranice na transparentan način pokazuju vašu brigu za sredinu i vaše nesebične doprinose zajednici i sva vaša dostignuća.

Kako do web stranice?

Pogodnosti koje dobijate sa web stranicama su zaista mnogostruke, a kada bi i htjeli ne bi ih mogli nabrojati sve u jednom članku. Međutim, tehnologije koje su dostupne nekada su komplikovane čak i naprednim korisnicima, tako da dosta korisnika interneta ide „linijom manjeg otpora“ i sve svoje razloge za pravljenje web stranice makne u stranu.

Trenutno je u svijetu prisutan trend pravljenja web stranica po principu “uradi sam”. Podrazumijeva korištenje sistema za kreiranje web stranica (website creators, website builders), kao što je mojWeb, kod kojih je kompleksna tehnologija pretvorena u jednostavno korisničko sučelje za upravljanje sadržajem na način koji je poznat velikoj većini online zajednice.

MojWeb sistem možete potpuno besplatno isprobati i već danas napraviti svoju web stranicu, poručuju iz Leftora.