Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjednica

Kako se Vlada FBiH nosi sa koronakrizom: Zaposlenike uputiti na godišnji odmor

vlada_262_foto1 (1)

Upućuju se stranke koje komuniciraju sa organima da u skladu s preventivnim mjerama koje su na snazi, komunikaciju obavljaju isključivo putem telefona i elektronski, da sve podneske šalju putem pošte, te da izbjegavaju neposredan dolazak u prostorije organa

S ciljem sprječavanja širenja bolesti izazvane koronavirusom (COVlD-19), a vezano za rad u Vladi FBiH, danas ukovodioci federalnih organa uprave, federalnih upravnih organizacija, stručnih i drugih službi Vlade FBiH zaduženi su da odmah zaposlenike uputiti na korištenje godišnjeg odmora iz 2020. godine, odnosno korištenje prvog dijela godišnjeg odmora iz 2021. godine, vodeći pri tome računa da se obezbijedi nesmetano funkcionisanje organa.

Obavezni su i zaposlenike starije od 60 godina, te one s dijagnosticiranim hroničnim oboljenjima, kao i trudnice, uputiti na korištenje preostalog godišnjeg odmora iz 2020. godine, odnosno na korištenje prvog dijela godišnjeg odmora iz 2021. godine, u trajanju od najmanje 12 radnih dana, ukoliko su radnici već iskoristili godišnji odmor iz 2020 godine.

Upućuju se stranke koje komuniciraju sa organima da u skladu s preventivnim mjerama koje su na snazi, komunikaciju obavljaju isključivo putem telefona i elektronski, da sve podneske šalju putem pošte, te da izbjegavaju neposredan dolazak u prostorije organa.

Federalni organi uprave, federalne upravne organizacije, stručne i druge službe Vlade FBiH dužne su da se, s ciljem sprječavanja širenja bolesti izazvane koronavirusom, u potpunosti pridržavaju odgovajućih odluka i zaključaka Vlade FBiH, kao i naredbi i preporuka nadležnih kriznih štabova, stoji u saopštenju iz Vlade FBiH.