Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko

Kampanja “Između dobrog posla i modernog ropstva…” širom BiH

brcko-distrikt-696×412

Inače, kampanja je dio projekta “Trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije se događa- Prepoznaj i zaštiti se” koji podržavaju Evropska unija i Vijeće Evrope kroz zajednički program “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022” i projekt “Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini”

Ulična akcija “Između dobrog posla i modernog ropstva – Kako se događa i što možete uraditi?” održat će se u srijedu, 16. septembra na Trgu mladih u Brčkom s početkom u 12 sati.

Akcija će se, uz podršku Evropske unije i Vijeća Evrope, održati u okviru istoimene kampanje koju tokom septembra organizira Fondacija “Lara”, u saradnji s Udruženjem “Gender” Brčko i ostalim članicama “Ring” mreže.

Kampanje će se događati u 13 gradova širom Bosne i Hercegovine, s ciljem animiranja građana i građanki da prijave sumnjive oglase za posao, da se informiraju o svojim pravima i upoznaju s institucijama/organizacijama kojima se mogu obratiti za pomoć u situacijama kada se susretnu sa sumnjivim ponudama za posao ili kada se nalaze u radnom angažmanu koji prevazilazi prihvatljive i zakonite odnose prema radnicima i radnicama, navodi se u priopćenju iz Udruženja “Gender” Brčko.

Inače, kampanja je dio projekta “Trgovina ljudima u svrhu radne eksploatacije se događa- Prepoznaj i zaštiti se” koji podržavaju Evropska unija i Vijeće Evrope kroz zajednički program “Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku 2019-2022” i projekt “Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini”.