Biznis

KIT KAT koristi 100% kakao iz održivog uzgoja

08/02/2016

KIT KAT je postao prvi globalni brend čokoladica koji u proizvodnji koristi 100% certificirane sirovine kakaa iz održivog uzgoja, osigurane kroz Nestlé kakao plan. Cilj Plana su, osim osiguravanja kvalitetnih sirovina iz održivih izvora, i edukacija uzgajivača o novim poljoprivrednim metodama za povećanje produktivnosti te doprinos razvoju zajednica koje se bave uzgojem kakaa.

Kako bi obilježila ovaj značajan događaj, kompanija Nestlé, koja je među najvećim otkupljivačima kakaa iz Obale Slonovače, dogovorila je partnerstvo s poznatim svjetskim fudbalerom Didierom Drogbom i njegovom fondacijom, Didier Drogba Foundation, koja pruža podršku socijalno ugroženim stanovnicima ove zemlje u domenama zdravstva i obrazovanja. Stoga će u ime Fondacije Nestlé izgraditi državnu školu u regiji Gagnoa u Obali Slonovače iz koje potječe ovaj poznati fudbaler.

“Od izuzetne nam je važnosti biti dio sistema koji se brine o ljudima, ali i okruženju bez kojeg ne bi bilo naših proizvoda. Stvaranje zajedničke vrijednosti jednako je važno za poljoprivrednu zajednicu Obale Slonovače kao što je i nama za proizvodnju vrhunskih proizvoda”, izjavila je Sandra Martinez, voditeljica Nestlé konditorskog asortimana.

Nestlé se snažno protivi dječjem radu te je svjestan važnost obrazovanja u rješavanju ovog problema.

Tako je u sklopu Nestlé kakao plana kompanija do sada pomogla izgradnju više od 40 škola u Obali Slonovače te organizirala smještaj za učitelje, kako bi im olakšala rad u ruralnim područjima. Time je osigurala obrazovanje za više od 10.000 djece i mladih te na taj način doprinijela sprečavanju dječjeg rada.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.