Biznis

Sarajevo

KJKP Toplane: Do kraja dana očekuje se normalizacija u isporuci prirodnog gasa

24/09/2021

Za prekid u isporuci prirodnim gasom, kako navode u saopćenju, ni na koji način nisu odgovorne KJKP "Toplane- Sarajevo" d.o.o

U Kantonu Sarajevo jutros je došlo do obustave u isporuci prirodnog gasa za korisnike centralnog grijanja, kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije, prema KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o.

Za prekid u isporuci prirodnim gasom, kako navode u saopćenju, ni na koji način nisu odgovorne KJKP “Toplane- Sarajevo” d.o.o.

– Na žalost, obustava u isporuci prirodnog gasa prema KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. za posljedicu ima prekid u proizvodnji i isporuci toplotne energije prema korisnicima centralnog grijanja – ističe se u saopćenju.

Kako su u tom preduzeću obaviješteni, dodaje se, do prekida u isporuci prirodnog gasa je došlo zbog pada pritiska u sistemu, te trenutne nemogućnosti “Energoinvest” d.d. da osigura potrebne količine prirodnog gasa za KJKP “Sarajevogas” d.o.o. kao dobavljača.

Normalizacija u isporuci prirodnog gasa prema KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. se očekuje danas do kraja dana.

– U protivnom, KJKP “Toplane – Sarajevo” d.o.o. će, u cilju zadovoljstva korisnika, biti primorane pokrenuti proceduru i zatražiti saglasnost za korišenje alternativnog goriva za proizvodnju toplotne energije, kako bi funkcija zagrijavanja korisnika bila čim prije ponovno uspostavljena – naglašava se u saopćenju KJKP “Toplane Sarajevo”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.