otvaranje sezone

KJP ZOI ‘84: Ove godine vraćamo olimpijski sjaj na Ski centar Bjelašnica-Igman

bjelasnica (1)

Ski centar Bjelašnica – Igman zbog pandemije koronavirusa u subotu, 12. decembra, neće upriličiti program otvaranja zimske sezone, kako je to bilo ranijih godina, ali navode da zabave neće nedostajati

– Osmijeh na lice najmlađih izmamit će odavno poznata maskota Vučko. Iskoristite priliku za boravak na čistom planinskom zraku. Za sve posjetioce Ski centra Bjelašnica-Igman, na poklon, biće osigurano besplatno korištenje vertikalnog transporta – saopćeno je iz Kantonalnog javnog poduzeća (KJKP) ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo.

Prema informacijama s kojim raspolažu u ZOI ‘84, Centrotrans i Gras će osigurati prijevoz do Bjelašnice prema redu vožnje i rasporedu stajališta koji su objavili na svojim društvenim mrežama.

U ovisnosti od vremenskih uslova, odnosno potrebne količine snijega i niske temperature, KJP ZOI 84 OCS će uložiti maksimalne napore da pripremi staze za sigurno skijanje kako bi ispunili sve ono što se od njih očekuje.

Sistem za vještačko osnježavanje staza na Bjelašnici obogaćen je sa novih 10 topova za pravljenje snijega, uz postojećih 36 funkcionalnih topova. Nadograđenim sistemom za osnježavanje, čija je izvedba realizirana ove godine, pokriveno je dodatnih 1407,1 metara staze na kojoj će skijaši imati priliku uživati ove sezone.

U saradnji sa Gorskom službom spašavanja stanica Sarajevo posebna pažnja će biti na sigurnosti korisnika usluga, te posjetioce na terenu očekuje osam redara GSS i pet Covid redara KJP ZOI 84 OCS koji će se brinuti za lagodan boravak na skijalištu.

Po istom osnovu sa Federalnom upavom civilne zaštite, Federalnom upravom policije i GSS-om zaključen je Zajednički operativni plan združenog djelovanja, koji ima za cilj prvenstveno sigurnost korisnika usluga.

Na Malom polju na Igmanu spremno očekuju snježne padavine. Izvršen je generalni remont dvosjedne žičare (prvi posljednje dvije decenije), čime je povećan komoditet i udobnost krajnjim korisnicima.

Iz KJP ZOI 84 OCS mole sve posjetioce da se pridržavaju mjera harmoniziranih sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo.