Biznis

Klas uposlio najbolju maturanticu Srednje škole poljoprivrede i prehrane iz Sarajeva

05/06/2015

Arnela Hrustan, najuspješniji maturant JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva, dobila je posao u prehrambenoj industriji Klas d.d. Sarajevo. Ozvaničeno je to Ugovorom o radu, kojeg su danas u ovoj srednjoj školi potpisali direktor Klasa Rusmir Hrvić i Arnela Hrustan, prehrambeni tehničar.

“Potrebna je veća saradnja između privrede i školstva, pogotovo u smislu razvoja realnog sektora gdje se kreira nova vrijednost. Drago nam je da je ova škola još davno prepoznala značaj saradnje sa privredom, te da možemo zajednički obrazovati generacije koje dolaze, a potom ih upošljavati u prehrambenom gigantu kakav je Klas. Opredjeljeni smo da u svakoj prilici dajemo šansu mladim i perspektivnim kadrovima, jer u tome vidimo budućnost bh. privrede. Ljudski resursi su veliko bogatstvo jedne kompanije i mi mnogo ulažemo u njih“, rekao je direktor Klasa Rusmir Hrvić.

Prilikom potpisivanja Ugovora o radu s kompanijom Klas, Arnela Hrustan nije mogla sakriti uzbuđenje i radost.

“Veoma sam sretna. U ovim teškim ekonomskim prilikama u BiH dobila sam posao u velikoj prehrambenoj industriji. Ovo je dokaz da ima perspektive za mlade, samo ako žele vrijedno i pošteno raditi“, rekla je Arnela.

Već 20 godina učenici Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti dolaze na praksu u proizvodne pogone Klasa i Sprinda.

“Klas je prva kompanija u Sarajevu koja je neposredno nakon rata prepoznala značaj praktičnog obrazovanja srednjoškolaca i otvorila svoja vrata za naše učenike. Upošljavanje Arnele Hrustan je samo još jedan iskorak u produbljivanju saradnje između Klasa i Srednje poljoprivredno-prehrambene škole. I zato veliko hvala direktoru Klasa Rusmiru Hrviću. Ovo je za nas dokaz vanjske evaluacije“, rekao je Suad Alić, direktor Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti.

U ovoj školi svjesni su da nije dovoljno samo obrazovati učenike samo radi diplome, već da je potrebno i osposobljavati ih za tržište rada, ali imati i moralnu obavezu da o učenicima brinu i nakon mature.

Profesor Rusmir Bečić, inače razrednik Arnele Hrustan, prokomentirao je profil ove učenice.

“Arnela je odlična učenica, fleksibilna, odgovorna, prlhvata savjete i kritike, vrijedna je, želi raditi, pa vjerujemo da će zadovoljiti kriterije u Klasu i opravdati ukazano povjerenje. Angažovanjem ove djevojke Klas nam je otvorio vrata za učenike iz narednih generacija“, rekao je profesor Bečić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.