Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Biznis

Klasova tjestenina prvi izbor potrošača u BiH

01/04/2016

Kako piše regionalni poslovni magazin IN STORE, Klasova tjestenina je prema posljednjim istraživanjima, prvi izbor potrošača u BiH. Lidersku poziciju u kategoriji “tjestenina”, Klas je zauzeo zahvaljujući percepciji i odnosu potrošača prema brendu koja uključuju pozitivna iskustva iz ranijih kupovina, kvalitet, imidž, lojalnos, itd.

Tjestenina se u Klasu proizvodi već 68 godina. U februaru davne 1948. godine izgrađena je tvornica tjestenina “Bosanka”, a od 1976. godine posluje u sastavu Klasa pod sadašnjim imenom “Sarajka”.

Danas je Klas među najvećim proizvođačima tjestenina u BiH. Klasova visokokvalitetna tjestenina je u skladu s međunarodno priznatim standardima upravljanja kvalitetom ISO, HACCP i Halal. Klas svojim kupcima nudi sve vrste tjestenina, uključujući tradicionalne bosanske tjestenine – tarhanu, fidu i pilav.

Zahvaljujući upravo tim originalnim tradicionalnim recepturama, Klas svoju tjesteninu uspješno izvozi širom svijeta, promovirajući tako bosansku kuhinju kao zanimljiv i samo Bosancima i Hercegovcima osoben spoj istočnih i zapadnih kulinarskih vještina, kontinentalnog i mediteranskog gastronomskog nasljeđa, te spoja tradicionalnog i modernog, Osim u Sarajevu, Klas proizvodi tjesteninu i u svom pogonu u Srebrenici.

Ovaj pogon je otvoren u julu 2014. godine, a tjestenina se proizvodi pod brendom “Moja mama”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.