Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

udruženje tri plus

Koja domaćinstva bi se mogla izuzeti od poskupljenja struje

struja električna energija poskupljenje
FOTO: Pixsell
Ilustracija

Porodicama tri plus upućen je odgovor u kojoj FERK najavljuje sjednicu zakazanu za ponedjeljak na kojoj će razmatrati inicijativu

U ponedjeljak je najavljena sjednica Regulatorne komisije za energiju – FERK-a, na kojoj će se razmatrati inicijativa o izuzimanju poskupljenja električne energije domaćinstava s većim brojem djece.

Naime, Udruženje Porodice tri plus, uputilo je inicijativu kojom ukazuju da bi poskupljenje el. energije, kako je predloženo od strane Elektroprivrede BiH, najviše pogodilo višečlane porodice.

Tim povodom Porodicama tri plus upućen je odgovor u kojoj FERK najavljuje sjednicu zakazanu za ponedjeljak na kojoj će razmatrati inicijativu.

“Kao Udruženje koje zastupa interese porodica a posebno višečlanih, ujedno i jedino pravno lice koje je uputilo inicijativu u cilju olakšavanja životnih troškova ovih porodica, nadamo se uvažavanju inicijative i pronalasku boljih modela tarifa kojima se definiše način obračuna utroška struje u domaćinstvima”, naveli su iz Udruženja Porodice tri plus uoči sutrašnje sjednice.