Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neprikosnoveni

Kompanija Bingo u 2023. imala najveći prihod, najveću dobit i najviše zaposlenih

bingo
Foto: radioderventa.com
Ilustracija

Najvećih deset kompanija u Federaciji BiH ostvaruje ukupan prihod od 9,2 milijarde KM, dok je ukupan prihod svih društava u FBiH 69,4 milijarde  KM

Kompanija Bingo je kompanija sa najvećim prihodom, najvećom dobiti i najviše zaposlenih u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2023. godini, prema informaciji o top 10 privrednih društava koju je objavila Finansijsko-informatička agencija FBiH.

Bingo je imao prihod od 1,94 milijarde KM, dobit je uvećao na 158,3 miliona KM, a ova kompanija zapošljava i najviše radnika u Federaciji BiH, ukupno 8.108.

Po prihodu na drugom mjestu je Holdina, a na trećem JP Elektroprivreda BiH.

Po dobiti na drugom mjestu je Sisecam soda Lukavac, a na trećem Elektroprivreda HZHB, a kada je riječ o u kupnom broju zaposlenih na drugom mjestu je Elektroprivreda BiH, a treći je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Najvećih deset kompanija u Federaciji BiH ostvaruje ukupan prihod od 9,2 milijarde KM, dok je ukupan prihod svih društava u FBiH 69,4 milijarde  KM.

top 10 privredna drustva u federaciji
FOTO: Screenshot

Kada je riječ o dobiti svih privrednih društava u FBiH, u 2023. ona je  iznosila skoro 5,3 milijarde KM, a na dobit prvih deset društava otpada 615,3 miliona KM.

Ukupan broj zaposlenih u privrednim društvima  u FBiH na kraju 2023.  godine bio je 368.288, a na top 10 kompanija otpada 33.546.