Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kompanija “Mlijekoprodukt”investirala pet miliona KM

mlijekoprodukt-latea

Kompanija “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice od početka godine investirala je pet miliona KM u razvojne projekte radi podizanja kvaliteta sirovine, proširenja skladišnih kapaciteta, osiguranja hladnog lanca i uvođenja najnovijih tehnologija u proizvodni proces, izjavila je direktor preduzeća Rankica Marelj.
Mareljeva je rekla da je do kraja godine predviđeno investiranje još oko dva miliona KM, čime bi ova godina bila završena sa oko sedam miliona KM investicija.

Iz “Mlijekoprodukta” navode da je nabavka i instalacija tehnološki najsavremenijeg sistema pakovanja paleta bila jedna od važnijih investicija jer je povećana efikasnost proizvodnog procesa i smanjena mogućnost deformacije palete i proizvoda pri transportu.

Hladni lanac “Mlijekoprodukta” dodatno je osiguran i u potpunosti zatvoren, od mjesta prijema sirovog mlijeka, skladištenja i transporta gotovih proizvoda do prodajnih objekata kupaca.

Značajne investicije usmjerene su prema domaćim farmerima s ciljem poboljšanja efikasnosti proizvodnje mlijeka što indirektno utiče i na njegov kvalitet, ali i doprinosi razvoju lokalne zajednice.

Mareljeva je navela da je s ciljem unapređenja kvaliteta sirovine i jačanja partnerskih odnosa sa farmerima od početka godine investirano više od 550.000 KM u poljoprivrednu opremu i mehanizaciju, koja je im je ustupljena.

“Već sada mogu da najavim da će u narednoj godini biti izdvojena značajna sredstva za opremu i mehanizaciju namijenjenu farmama za dodatno unapređenje procesa proizvodnje mlijeka. Takođe, radimo na planovima za nastavak investiranja i u idućoj godini”, istakla je Mareljeva.