Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kompaniji Swisslion Trebinje uručen halal certifikat

halal swisslion333

Kompaniji Swisslion d.o.o. Trebinje uručen je halal certifikat čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010.

Crtifikat je direktoru kompanije Swisslion d.o.o. Trebinje Aleksandru Kojoviću na svečanoj ceremoniji u Trebinju uručio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje hafiz Sadik-ef. Fazlagić.

Certifikacijskom revizijom, koja je izvršena u julu ove godine, utvrđeno je da kompanija Swisslion Trebinje ispunjava sve zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010, te da joj može biti uručen halal certifikat. Procesom halal certificiranja obuhvaćene su linije za proizvodnju robnih marki Eurokrem i Euroblok.

Kojović je naveo da je uvođenje Halal standarda još jedna potvrda trajne predanosti Prehrambene industrije Swisslion d.o.o. kvalitetu i konstantnom unaprijeđenju u svim segmentima poslovanja, te spremnosti firme da udovolji zahtjevima potrošača.

Osim domaćeg tržišta ta kompanija svoje proizvode plasira i na tržište EU, regiona, Rusije, Amerike, Kanade, Australije, zemalja Perzijskog zaljeva i druga tržišta, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.