Biznis

Komšić otvara Branding konferenciju u Sarajevu

12/06/2015

Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i gradonačelnika Ive Komšića danas će Vijećnici biti održana jednodnevna Branding konferencija.

Komšić će uime domaćina Grada Sarajeva otvoriti skup i poželjeti uspješan rad sudionicima konferencije, koja će okupiti vrhunske eksperte iz oblasti branding, marketinga, komunikacija i medija.

Ovogodišnja, peta po redu, Branding konferencija, pokazat će da se radi o značajnom edukativnom događaju za podršku, unapređenje i razvoj brandinga.

– Danas u svijetu sve popularniji trend postaje brandiranje gradova, regija i država. Brandirani gradovi lakše privlače turiste, osiguravaju investicije, te doprinose izgradnji pozitivnog imidža i poboljšanju ekonomskog razvoja – rekao je gradonačelnik bh. prijestolnice

Smatra da je najveći potencijali u brandiranju Sarajeva, koje može uspješno komercijalizirati, njegova bogata kulturno-historijska baština, miks različitih religija i kultura, iznimne prirodne atrakcije, otvoreni i gostoljubivi ljudi sa prepoznatljivim humorom, olimpijada, brojni festivali, sportske manifestacije.

Komšić dodaje da susreti ovakve vrste iniciraju nove ideje, suradnju i produbljuju vizije efektnijeg i bržeg razvoja gradova i država jugoistočne Evrope.

Konferenciju će posjetiti 350 sudionika iz zemalja regiona i Sjedinjenih Američkih Država, a preko 70 medija iz cijele regije je akreditirano za praćenje ovog događaja, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.