Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencija njemačkih firmi koje traže dobavljače 31. maja u Beogradu

Njemačka (Bundesflagge)

Ovogodišnja B2B-konferencija “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana” bit će održana 31. maja u Beogradu.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz zemalja zapadnog Balkana sastanu s njemačkim firmama koje su zainteresirane za uspostavljanje poslovnih kontakata s proizvođačima iz ove regije, odnosno njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.

Zainteresovane njemačke firme pretežno su iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.

Četrdeset osam zainteresovanih njemačkih kompanija navelo je u svojim profilima djelatnosti i konkretne proizvodne zahtjeve koji su upućeni firmama u zemljama zapadnog Balkana.

Bh. firme svoju zainteresovanost za učešće u tom projektu prijavljuju popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na internet stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH. Dostavljene aplikacije bit će poslane njemačkim kompanijama na uvid, koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Beogradu, saopćeno je iz Predstavništva njemačke privrede u BiH.