Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konjički Igman investirat će 10 miliona eura u razvoj proizvoda i kapaciteta

igman konjic

Kompanija za proizvodnju oružja i municije Igman iz Konjica planira u periodu 2017 – 2019. investirati 10 miliona eura u razvoj novih proizvoda i proširenje postojećih proizvodnih kapaciteta.

U protekle dvije godine, u objekte i opremu, uloženo je više od dva miliona eura vlastitih sredstava, rekao je direktor Igmana Đahid Muratbegović, u intervjuu za posljednje izdanje BH Business magazina.

– U 2016. godini ostvarili smo prihod u iznosu od 60 miliona eura i dobit od 10 miliona eura, koju znalački investiramo u razvoj. Već sada imamo ugovoren znatan plasman proizvodnje za narednu, a intezivno radimo ugovaranje poslova i za 2019. godinu, rekao je Muratbegović.

Dodao je da je cjelokupna proizvodnja ove kompanije namijenjena izvozu. Zahtjevi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su minorni i uglavnom se svode na potrebe pripadnika u mirovnim misijama.

– Oko pedeset posto proizvodnje plasiramo u SAD, koje čuvaju svjetski mir i to je za nas veliko priznanje, a naši kupci su pedesetak država na svih pet kontinenata, istaknuo je direktor Igmana.