Biznis

"EDEX"

Konjički “Igman” u Kairu potpisao ugovore vrijedne 15 miliona maraka

02/12/2021

Pored mnogobrojnih izaslanstava koja su posjetila izložbeni prostor, paviljon Bosne i Hercegovine posjetio je i ambasador BiH u Egiptu Sidik Spahić

Na drugom izdanju sajma vojne industrije “Egypt Defence Expo” (EDEX) koji se održava u Kairu, kompanija “Igman” d.d. Konjic u okviru paviljona Bosne i Hercegovine na sajmu sudjeluje kao izlagač zajedno s drugim kompanijama namjenske industrije BiH.

Preko 400 međunarodnih proizvođača i dobavljača s polja vojne industrije registrirano je na EDEX-u 2021., a više od 30 hiljada posjetitelja ima priliku pogledati najnovije tehnologije, opremu i odbrambene sisteme na kopnu, moru i zraku, saopćeno je iz kompanije „Igman“.

Predstavnici “Igmana” imali su priliku za susrete s poslovnim partnerima, a tom su prilikom potpisali dva nova ugovora s egipatskim oružanim snagama vrijedna 15 miliona maraka.

– Na tržištima vojne industrije bilježi se rast potražnje za municijom malog kalibra, a egipatsko tržište predstavlja jedno od najvažnijih kada je riječ o izvozu Igmana d.d. Konjic. Egipat konstantno ulaže u jačanje obrambenih kapaciteta i činjenica da svoje oružane snage opskrbljuje našim proizvodima dokaz su našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo zahtjevima velikih vojnih sila. Potpisivanjem novih ugovora učvršćujemo našu poziciju na spomenutom tržištu – kazao je direktor „Igmana“ Đahid Muratbegović.

Pored mnogobrojnih izaslanstava koja su posjetila izložbeni prostor, paviljon Bosne i Hercegovine posjetio je i ambasador BiH u Egiptu Sidik Spahić, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.