Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum BiH i Adnan Šteta dobitnici nagrade “Najmenadžer decenije”

steta-konzum-nagrada

Na 33. manifestaciji “Izbor najboljih menadžera i kompanija u BiH“, koja je upriličena u Banskom dvoru u Banjoj Luci, izvršnom direktoru Konzuma BiH Adnanu Šteti i kompaniji Konzum BiH uručena je nagrada “Najmenadžer decenije”.

Ova laskava titula dodjeljuje se za dugogodišnji rad, angažman i postignute rezultate rada menadžera i njihovih kompanija. Osim zlatne plakete “Najmenadžer decenije”, Adnan Šteta je dobitnik i “pozlaćenog globusa”, kao najbolji mladi menadžer u Bosni i Hercegovini, a uručena mu je i specijalna nagrada “Najbolji sportski radnik BiH“ koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos razvoju sporta u našoj zemlji.

steta-konzum-nagrada 1

“Ovo je zaista veliko priznanje za Konzum i mene. Zahvaljujem se cijenjenom žiriju koji je prepoznao naše napore da kupcima svakodnevno osiguravamo kvalitetne proizvode, odličnu uslugu i najpovoljniju kupovinu. Ne smijem zaboraviti i činjenicu da je Konzum BiH jedan od najvećih poslodavaca u BiH, s više od 4.500 zaposlenih, pa samim tim za nagrade su zaslužni i naši zaposlenici bez kojih Konzum ne bi bio danas ovdje. U posljednjih deset godina, koliko poslujemo u BiH, bili smo generator razvoja bosanskohercegovačke privrede, prije svega, kroz saradnju s mnogobrojnim domaćih proizvođačima, ali i investicijama, što je žiri prepoznao te nam ovim nagradama još jednom potvrdio da idemo u pravom smjeru. Također, dao nam je i obavezu da nastavimo još snažnije i bolje što svakako u ime Konzuma BiH obećavam“, naglasio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma BiH.

Ceremonija uručenja nagrada održana je u prisustvu nekoliko stotina najuspješnijih menadžera iz desetak zemalja Evrope i veliki broj privrednih, političkih i javnih ličnosti iz BiH i regiona, a nagrade već tradicionalno dodjeljuju stručni žiri Agencije za izbor najmenadžera iz Zenice, Evropsko udruženje menadžera i časopis EUROMANAGER.