Konzum BiH i Violeta pomažu domove za djecu bez roditeljskog staranja u BiH

konzum

Konzum BiH je sa svojim poslovnim partnerom i domaćim proizvođačem higijenskih proizvoda kompanijom Violeta pokrenuo društveno odgovorni projekat u želji da pomogne domovima za djecu bez roditeljskog staranja u Bosni i Hercegovini. Naime, kupovinom bilo kojeg Teta Violeta deterdženata za suđe i rublje, te omekšivača u prodavnicama Konzuma BiH direktno učestvujete u doniranju novčanih sredstava za starateljstvo djece bez roditeljskog staranja u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Međugorju.

„Ovo još jedna u nizu društveno odgovornih aktivnosti koje realiziramo s Konzumom BiH. Vjerujem da će projekat doprinijeti da se djeca osjećaju sretnije. Oni su najranjivija kategorija stanovništva u našoj zemlji, te im je prijeko potrebna pažnja i podrška nas starijih. Vjerujem da će naši kupci prepoznati značaj ovakvih projekata i pomoći nam u našoj namjeri“, naglasio je Ethem Numić, direktor marketinga kompanije Violeta.

Ova humanitarna aktivnost bit će provedena u svim Konzum prodavnicama širom BiH i trajat će od 14. marta do 14. maja.

„Želja nam je pomoći u poboljšanju položaja djece bez roditeljskog staranja, jer njihova iskrenost, nevinost i ranjivost nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Konzum BiH je uvijek na strani onih kojima je pomoć najpotrebnija, pogotovo kada su u pitanju naši najmlađi. Njihova sreća i naša je sreća“, poručila je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga Konzuma BiH.