Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum BiH i Violeta za bezbrižnije djetinjstvo

slika1

Humanitarni projekt koji su pokrenuli Konzum BiH i Violeta s ciljem podrške domovima za djecu bez roditeljskog staranja u BiH polučio je rezultatima. Predstavnici tih dviju kompanija uručili su novčane donacije Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Dječijem selu za djecu i mlade u Međugorju, te Stadlerovom Dječijem domu “Egipat” u Sarajevu.

– Udruženim snagama prikupili smo značajna sredstva te dali doprinos poboljšanju kvalitete života djece bez roditeljskog staranja i presretni smo zbog toga. I naši kupci su prepoznali značaj projekta, dali doprinos, što nas posebno raduje. Zahvaljujem svim građanima BiH koji su nesebično podržali ovu akciju – kazala je direktorica Sektora marketinga Konzuma BiH Irena Miličević.

U prikupljanu novčanih sredstava učestvovali su Konzumovi kupci širom BiH. Ukupna vrijednost doniranih sredstava je 8.000 KM.

slika2

– Konzum i Violeta ušli su u ovaj projekat vjerujući u njegov uspjeh. Svako dijete zaslužuje samo najbolje, a mi smo željeli da djeca bez roditelja znaju da neko misli na njih. Društvena odgovornost utkana je u poslovanje naše dvije prijateljske kompanije, a najveća nagrada za sve nas je kad usrećimo najmlađe – istakao je direktor marketinga kompanije Violeta Ethem Numić.

Već naredne sedmice predstavnici Konzuma i Violete uručit će novčanu donaciju i Domu za djecu bez roditeljskog staranja – Rada Vranješević u Banjoj Luci, saopćili su iz tih kompanija.