Konzum darovao javne kuhinje povodom Bajrama

Konzum_Bajramska donacija1

Bajramski obroci korisnika javnih kuhinja u Sarajevu, Zenici, Visokom i Tuzli, bit će bogatiji zahvaljujući današnjoj donaciji Konzuma. Za potrebe svakodnevnog pripremanja obroka, darovane su osnovne životne namirnice, u količinama dovoljnim za jedan mjesec.

Zilha Šeta, rukovoditeljica Narodne kuhinje Stari grad u Sarajevu, nije krila oduševljenje ovim humanim činom.

“Navikli smo na Konzumovu podršku i brigu za najpotrebitije, a posebno smo sretni što je današnja donacija uoči Bajrama, kada svi treba da imamo bogatiji obrok, pa tako i korisnici javne kuhinje. Svakodnevno se broj naših korisnika povećava. Ljudi su gladni, pa su nam donacije namirnica više nego dobrodošle. Tužno, ali velikom broju naših građana, obrok u Narodnoj kuhinji je jedini u toku dana “, istakla je Šeta.

Konzum_Bajramska donacija

I iz drugih kuhinja, poručuju da ih raduje svaki vid podrške od pojedica, općinskih struktura, privrednih subjekata, te trgovačkih lanaca poput Konzuma. Osim sarajevske Narodne kuhinje, namirnicama su opskrbljene i Gradska narodna kuhinja u Zenici, Javna kuhinja u Visokom te Narodna kuhinja „Imaret“ u Tuzli.

„Bajram je blagdan duhovne radosti i mira. Prilika je to da podijelimo emocije s članovima porodice, dragim prijateljima i komšijama susjedima. Bajramski dani su ispunjeni iskazivanjem poštovanja prema drugima, pa smo tako mi u Konzumu odlučili podijeliti bajramsku radost s korisnicima javnih kuhinja u nekoliko gradova. Vjerujemo da će namirnice koje smo danas darovali, barem na kratko, obogatiti jelovnik, posebno za sutrašnji blagdan, koji ovom prilikom čestitam svima koji slave“, poručila je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga Konzuma.

Društveno odgovorno djelovanje utkano je u poslovnu politiku Konzuma, koji će i u budućnosti pomagati lokalne zajednice širom BiH.