Konzum nastavlja uspješno poslovanje na tržištu BiH

konzum

Konzum nastavlja svoje uspješno poslovanje na tržištu BiH Sarajevo, 8. jula – Na prestižnoj rang listi Poslovnih novina „100 najvećih u BiH“ Konzum je ove godine ostvario bolji rezultat i našao se na boljoj poziciji u odnosu na prethodnu godinu, te na ovaj način još jednom potvrdio status najvećeg maloprodajnog lanca u našoj zemlji.

„Ovo je dokaz da imamo tim koji pobjeđuje i zaista smo ponosni na rezultate koje smo postigli. Ovakvi uspjesi su, prije svega, zasluga naših uposlenika, te njihove posvećenosti i predanosti našoj poslovnoj strategiji. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni naše cijenjene kupce koji prepoznaju vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh, a to su kvalitet, uslužnost, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba naših kupaca“, naglasio je David Dolinar, direktor Društva.

Najveći maloprodajni lanac u BiH je među najvećim poslodavcima u našoj zemlji i trenutno upošljava više od 4.500 radnika, a pozitivna poslovna praksa i zadovoljstvo uposlenika doprinijeli su da Konzum ove godine, osmi put zaredom, dobije priznanje „Najpoželjniji poslodavac“.

Osim toga, Konzum je nedavno dobio i prestižno evropsko priznanje „Najkompanija i najmenadžer – pozicija 1 u branši“, zatim međunarodnu QUDAL medalju s maksimalnih pet zvjezdica za kvalitetu u kategoriji – najkvalitetniji maloprodajni trgovački lanac, Best Buy Award priznanje kao međunarodni maloprodajni trgovački lanac sa najboljim omjerom cijene i kvalitete u BiH, te brojne druge nagrade i priznanja.

Sva ova priznanja su dokaz da Konzum kontinuirano ulaže u razumijevanje potreba i želja kupaca, kvalitet ponude, uslužnost i edukacije zaposlenika, stoji u saopćenju ove kompanije.