Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konzum uručio donacije učesnicima projekta “Rado činimo dobro“

konzum-donacije

Konzum d.o.o. Sarajevo uručio je donacije lokalnim udruženjima, društvima i zajednicama koja su učestvovala u društveno odgovornom projektu „Rado činimo dobro“.

Naime, zaposlenici Konzumovih lokalnih prodavnica odabrali su po tri udruženja iz svoje lokalne sredine koja su se konkretnim projektima takmičila za donaciju kojom će unaprijediti lokalnu zajednicu i kvalitet života u njoj. Od 25. maja do 21. juna građani u 10 gradova BiH su svakom obavljenom kupovinom mogli glasati za kandidate iz svog okruženja. Ovom aktivnošću Konzum kao najbolji komšija želi poboljšati kvalitetu života širom BiH, te na taj način vratiti dobro u zajednicu u kojoj posluje.

konzum-donacije1

„Projekat ‘Rado činimo dobro’ realizirali smo širom BiH i tako prenijeli našu opredijeljenost za
društveno odgovorno djelovanje i razvoj lokalnih zajednica u našoj zemlji. Naši kandidati su se potrudili da osmisle najbolje projekte kojim će pomoći razvoj svoje lokalne sredine. Svakodnevno
osluškujemo potrebe lokalne zajednice u kojoj poslujemo, a zahvaljujući ovom projektu naše donacije
su došle do onih kojima su najpotrebnije. Čestitam svim našim učesnicima i pozivam sva lokalna
udruženja da se naredne godine uključe u naš projekat kako bi zajedno uljepšali našu životnu sredinu“, istakla je Irena Miličević, direktorica Sektora marketinga u Konzumu.

Lokalno udruženje koje je osvojilo najviše glasova cijenjenih kupaca, dobilo je donaciju Konzuma u
vrijednosti od 1.000 KM, koja je namijenjena izvedbi projekta s kojim se udruženje takmičilo. Konzum je i drugoplasiranom udruženju uručio donaciju u vrijednosti od 300 KM, a trećeplasiranom 100 KM.

„Zahvaljujem se Konzumu što nam je omogućio da predstavimo svoj projekat i osvojimo zaista vrijednu donaciju. Korisnici Udruge u sklopu inkluzivne nastave pri Srednjoj strukovnoj školi ‘S. S.

Kranjčević’ stekli su zvanje pomoćnih kuhara, a donaciju Konzuma iskoristit ćemo za kupovinu namirnica i pripremu jela koja ćemo prezentirati našim građanima u sklopu ulične prodaje. Ovaj projekat Konzuma je za svaku pohvalu“, poručila je Jasminka Pekić, tajnica Udruge roditelja djece s
poteškoćama u razvoju „Koraci“ iz Livna.

Po 1.000 KM osvojila su Udruženje roditelja djece s posebnim potrebama „Neven“ iz Prijedora, Udruženje samohranih roditelja „Svjetlost“ iz Gradiške, Centar za socijalni rad Laktaši, Udruga žena „Narcis“ iz Širokog Brijega, Humanitarna udruga „Betlehem“ iz Čapljine, Udruga roditelja djece sa smetnjama u razvoju „Koraci“, JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, Udruženje „Svijet u slikama“ iz Zenice, Udruženje „Majke hendikepirane djece“ iz Tuzle, te Udruženje roditelja i prijatelja za pomoć osobama s posebnim potrebama „Osmijeh“ iz Novog Travnika.