Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kovan M. I. se predstavio na sajmu “Grames Demi” u Banjoj Luci

kovan333

Kompanija Kovan M.I iz Gračanice prošle sedmice se predstavila na 22. Međunarodnom sajmu „Grames Demi 2018“ u Banjoj Luci gdje su prikazali svoja nova dostignuća.

Kako nam je rekao Mustafa Bašić, rukovodilac prodaje u ovoj kompaniji, izuzetno su zadovoljni ovogodišnjim sajmom gdje se Kovan M.I. predstavio na najbolji mogući način.

– Drago nam je što smo ove godine u Banjoj Luci jer smo zaista imali dosta toga za prezentovati. Na sajmu predstavljamo nova dostignuća u proizvodnji peleta, kroz prezentaciju kompletne linije za proizvodnju peleta, po sistemu “ključ u ruke”, rekao je Bašić.

Firma Kovan je u prethodnih nekoliko godina izgradila više fabrika peleta po sistemu „ključ u ruke“, a neki od investitora su: Final Group – Sanski Most (BiH), Nanix Wood – Nova Varoš (Srbija), Gorštak – Bajina Bašta (Srbija), MS&Wood – Fojnica (BiH), AG – Eko Flame – Livno (BiH), a trenutno je ugovorena i nova fabrika u Makedoniji, koja bi trebala početi sa radom u u Julu 2018 godine

Praćenjem kretanja tržišta i korištenjem peleta kao energenta, firma Kovan je u februaru ove godine pustila još jednu liniju sa proizvodnju peleta u Olovu i na taj način za 2018. godinu obezbijedila svojim kupcima sigurnije snabdijevanje peletom.