Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krajiške firme sve više izvoze u EU

krajiske firme skup

U organizaciji Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) i Bosanskog akademskog društva (BAK) sinoć je u Beču održano tradicionalno druženje privrednika, gdje su se sreli vlasnici i direktori bh. i austrijskih građevinskih preduzeća.

Kasim Alagić, tehnički direktor Limometala već četvrtu deceniju uspješno posluje ne samo u BiH i na Balkanu, nego i u EU, a povremeno izvozi i na Istok, te skandinavske zemlje.

– Oni koji jednom rade s nama, nastavljaju saradnju i preporučuju nas i drugim firmama, pa tako godinama sarađujemo i izvozimo Austrijancima i Nijemcima, koji su nakon prve posjete našoj firmi i proizvodnim pogonima odustali i od traženja bankovnih garancija jer su vidjeli o kakvoj se firmi radi – naveo je Alagić.

Vlasnik firme “Halko” Hakija Halkić je kazao da iz godine u godinu bilježe rast u proizvodnji i prodaji građevinskog materijala, te da imaju ispostavu u Ljubljani i proizvode stiropor konkurentan i u EU.

Također, predstavljeni su i drugi krajiški brandovi u građevini I-Crni, Horozović pvc, Tehnoplast, 2B Selotejp, Rolo max i drugi, saopćeno je iz Agencije IBC.