Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mobih

Krešić se sastao predstavnicim izraelskih firmi iz sektora vojne industrije

kresic

Zamjenik ministra odbrane BiH je pozdravio želju izraelskih kompanija za uspostavljanjem saradnje te predložio dalje susrete sa tehničkim osobljem MO i OS BiH, koje direktno radi na sredstvima bitnim za modernizaciju Oružanih snaga BiH

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine za politku i planove Mijo Krešić primio je danas u službeni posjet predstavnike izraelskih kompanija iz sektora vojne industrije.

Razgovoru je nazočio i pomoćnik ministra odbrane BiH za obavještajno-sigurnosne poslove Predrag Đurić, sa ostalim saradnicima. Goste iz Izraela predvodili su viši direktor za korporativni marketing Izraelske zrakoplovne industrije (IAI) Evgeny Sheinin i regionalni direktor za marketing i razvoj kompanije ELTA Systems Dani Paslev.

– Gosti su predstavili svoje proizvode i projekte modernizacije na polju zrakoplovnih, borbenih i elektonskih sistema, koji djeluju na kopnu, moru, zraku, svemiru i kibernetičkom prostoru te izrazili spremnost za ostvarivanje poslovne i edukativne saradnje sa Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine – navodi se.

Zamjenik ministra odbrane BiH Krešić je pozdravio želju izraelskih kompanija za uspostavljanjem saradnje te predložio dalje susrete sa tehničkim osobljem MO i OS BiH, koje direktno radi na sredstvima bitnim za modernizaciju Oružanih snaga BiH.

– Projekti modernizacije OS BiH za nas su vrlo važni i u tome želimo imati širok izbor partnera i ponuđača – kazao je Krešić na kraju sastanka.