Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kroz projekt “Moj proizvod” predstavljeno više od 200 preduzeća

VTKBiH

Rezultati projekta nazvanog “Moj proizvod” prezentirani su danas u Sarajevu kroz predstavljanje specijalnog izdanja službenog glasnika Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH “Infokom”, koji je u potpunosti posvećen projektu, a s ciljem da uspješne poduzetničke priče budu putokaz za bolju BiH.

Voditeljica projekta “Moj proizvod” Selma Dandić kazala je novinarima da je kroz taj projekt, zajedno s VTKBiH i Udruženjem poslodavaca u FBiH, prezentirano više od 200 preduzeća.

Podsjetila je da se radi o projektu dnevnih novina “Dnevni list” koji je u suradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Udruženjem poslodavaca u FBiH, uz podršku prijatelja i sponzora, od 2015. godine prezentira bolju i ljepšu stranu BiH. Cilj projekta je utjecanje na svijest javnosti o bh. privrednom sektoru.

Predsjednik VTKBiH Bruno Bojić istaknuo je vrijednost tog projekta i naglasio da se nadovezuje na aktivnosti (promocije kroz sajamske manifestacije, okrugle stolove, posjete i izložbe) koje VTKBiH organizira.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK Nazif Nezirić kaže da je to ministarstvo prepoznalo važnost projekta “Moj proizvod” i finansijski ga podržalo. Smatra da projekt šalje poruku bh. građanima, posebno mladim ljudima, da se i u ovoj državi može uspješno raditi i živjeti od svoga rada, te će Ministarstvo nastaviti s podrškom tom i sličnim projektima.

Projekt “Moj proizvod” bit će nastavljen u 2018. godini, a organizatori se nadaju da će takvih i sličnih projekata u medijskom prostoru biti mnogo više.